1.6.Vizes szerelvényezés

Amennyiben az alapszerelés jó, a sarokszelepek felrakásával kezdünk. Vizes szerelvényezés előtt azonban célszerű a vízhálózatot nyomás alá helyezni, hogy az alapszerelés esetleges hibáira fény derüljön. Ez azért is különösen fontos, mert ha esetleg a szerelvényezés után valahol vizesedés keletkezik, akkor ki lehessen zárni a hiba okát. Hiba lehet az alapszerelésben is, illetve esetlegesen a vizes szerelvényezésben is.

Amennyiben a megrendelő speciális falba süllyesztett zuhanyrendszert szeretne a fürdőszobába, akkor minden esetben annak típusát kell kiválasztania, hogy kompatibilis alap szerelvény legyen beépítve a falba.
Megfelelő alapszerelés esetén a zuhany és kád csaptelepek felrakása viszonylag gyors és egyszerű munka.
Kádbeépítés: akril kádak esetében nem előre építjük be a kádat, hanem csempézés után, utólagos beépítéssel. A kádra ugyanis rácsempézni nem lehet, mivel így a garanciát elvesztheti. A peremrögzítők és a kádlábak segítségével a kádat fixen be lehet állítani, ha a megrendelő igényli, akkor a kád alját xps + purhab segítségével még lehet rögzíteni, hogy stabilabb hatást érjünk el.
A kádak oldalai lehetnek gyári előlappal készültek, vagy burkolattal ellátottak. Az egyenes kádak esetében gipszkarton vázszerkezettel burkoljuk el a kádat, így nem veszíti el a garanciát, egy Ytong+ragasztós verzióval szemben.
Íves kádak esetében az Ytong téglás megoldás jöhet szóba, mert az ívet így egyszerűbb kifalazni.
A zuhany tálca beépítésénél a fix zuhanytálcás megoldást ritkán alkalmazzuk, helyette a kiburkolt verziót részesítjük előnyben, utóbbinál ugyanis a kent szigetelést 100 %-ban el tudjuk készíteni. Ez pedig garancia arra, hogy ne okozzunk kellemetlen beázást sem magunknak, sem szomszédainknak. Egy, a padló síkjában kiburkolt zuhanytálca egységes képet ad, illetve növeli a térérzetet. Nem utolsó szempont pedig, hogy bármikor elkészíthető, valamint a fürdőszoba méreteihez igazítható.

Zuhany paraván: Ha épített zuhanytálca kerül kialakításra, akkor előtte célszerű már a zuhany paraván méretét és típusát is kiválasztani a pontos kivitelezés érdekében. Így pont akkora lesz a kialakított tálca, amekkorára szüksége van. A kivitelezés akkor lesz valóban igényes és szép, ha a kiburkolt tálca fugáin fut az üveg paraván síkja.

A WC beépítésénél választhatunk fali WC-t, illetve ültetett kialakításút. Fali WC-nél a tartályt burkolás előtt be kell szerelni. Olyan tartályt válasszunk, amelynek fix lábai vannak, így a rögzítése stabil lesz. Elburkolását két réteg gipszkartonnal végezzük: egyrészt a vastagság, másrészt a stabil felület miatt. Minimum impregnált gipszkarton szükséges, de ha biztosra akarunk menni, akkor az egyik kartonréteget tűzgátló kratonnal helyettesíthetjük.
Fali WC -k esetében a rögzítés, illetve a nyomógomb felrakása márkánként különböző. Vannak egyszerűbb és gyorsabban szerelhető típusok (Grohe), de akadnak bonyolultabb rendszerek is. (Geberit)
Ha ültetett WC-t szeretne az ügyfél, célszerű olyan modellt választani, amelynek a tartálya magán a WC-n helyezkedik el. Így esztétikusabb és szebb a kivitelezés, mint egy falon elhelyezett tartály esetében.