Lakásfelújítási projekt

Az alábbiakban egy 40 négyzetméteres lakás teljes felújítását mutatjuk be a belső terek bontásától, az újravakoláson át egészen a fürdőszoba szerelvényezéséig. A lakásfelújítás során minden apró, egymást követő munkafolyamat szakembereink keze munkáját dicséri, az eredmény pedig önmagáért beszél. 

1.Lakás felújítás bontás:
A lakásfelújítás első lépéseként a teljes lakás belső felületeinek bontása megtörtént, a fürdőszobát visszabontottuk, kiszereltük a csapokat és a zuhanyzót. Ezt követően kibontottuk a WC-t, levertük a régi csempét, felszedtük a járólapot, illetve a teljes vakolatot is lebontottuk.
A lakásfelújítás kezdeti szakaszát a nappaliban folytattuk, ahol egy elválasztó falat kellett kibontanunk, egy cserépkályhát elbontanunk, illetve részben a tossza vakolatot levernünk.
A beltéri ajtókat is kibontottuk a lakásfelújítás során. 

2.) A lakásfelújítás a fürdőszobában folytatódott, ahol a teljes vízhálózatot cseréltük, valamint az új szennyvíz, és a hideg-meleg vízhálózat cseréje is megtörtént. 

3.) Következő munkafolyamatként a bejárati ajtót a nyílászárókkal együtt lecseréltük. 

4.) A lakásfelújítás műszaki munkákkal folytatódott, melynek során a teljes villany hálózatot lecseréltük, a villanyórát bővítettük. 

5.) A lakásfelújítás egyik alapvető munkálata a lebontott vakolat újravakolása volt. A kibontott nyílászárók spalettáit visszaépítettük, minden pozitív vakolt falat élzárással láttunk el, a megmaradt régi falak festékrétegeit lekapartuk.

6.) A lakásfelújításhoz hozzátartozik a fürdőszoba újratervezése is, melynek megvalósítása a teljes fürdőszoba újravakolásával vette kezdetét.

7.) Következő munkafolyamat a teljes lakás kétszeri gépi glettelése és csiszolása volt, melyet a mélyalapozás követett, majd a fehér színnel történő gépi festés zárt. 

8.) A lakásfelújításhoz hozzátartozik a burkolás is, amelyet a többi munkafolyamathoz hasonlóan elő kell készíteni. A járólap lerakás előtt a teljes felületet aljzat kiegyenlítővel öntöttük le, ezt megelőzően a teljes felületet felcsiszoltuk, majd a tapadó hidat felkentük. 

9.) A fürdőszobában folytatódott a lakásfelújítás, a zuhanyfalat felépítettük, majd a kent szigetelést az adott felületre felvittük. 

10.) A lakásfelújítás következő lépése a lakás különböző helyiségeiben történő burkolás volt. A bejárati résznél, a konyhában, illetve a fürdőben is elkészültek a burkolási munkálatok, a csempéket felraktuk, fugázással és szilózással zártuk a folyamatot. 

11.) A lakásfelújításnál a nyílászárókról sem feledkeztünk meg: az ablakoknál beraktuk a párkányokat, illetve két beltéri ajtót építettünk be. 

12.) A burkolási munkafolyamat részeként a megfelelő helyiségbe laminált padlót raktunk le. 

13.) A lakásfelújítás során eljutottunk a fürdőszoba szerelvényezéséig is. A mosdót és a tükröt felraktuk, a csapokat beszereltük, a zuhanyparavánt és a WC-t beépítettük. 

14.) Azért hogy a konyha is elnyerje végső formáját, az elemes konyhabútort összeszereltük.