Győr lakásbefejezés, teljes körű kivitelezés 

Az alábbiakban egy teljes projektet fogunk bemutatni lépésről lépésre, mely a lakásbefejezés, illetve teljes körű kivitelezés szemléltetésére szolgál példaként. A projekt egy győri lakásban valósult meg.

 • A projekt kezdetén adott volt egy győri szerkezetkész lakás, melyre megrendelőink teljes körű kivitelezést kértek. A szerkezet kész azt jelenti, hogy vakolva vannak a falak és betonfelületek, lógnak a vezetékek, a csöveket nem burkolták el, látszódnak a betonelemek toldásai. Ilyenkor találkozunk szükséges javításokkal, és szembe jönnek velünk a gipszkarton előtétfalak nem túl precíz megoldásai is. Itt kezdődik a lakásbefejezés, példánk szerint Győrben.
 • A lakásbefejezés, mint projekt a konyhában, illetve a fürdőszobában folytatódik. Megrendelő kérésére mindkét helyiségben gipszkarton állmennyezet készült, rejtett körös, süllyesztett led lámpákkal. A győri lakás teljes körű kivitelezésén dolgozva a fürdőben 1 db csillárkapcsolót építettünk ki, hogy minden lámpa külön-külön is kapcsolható legyen. A konyhába 4 db led lámpa, illetve led szalag került saját vezérléssel, valamint az étkezőbe 3 db lámpát kötöttünk be.
 • A győri lakás befejezési munkáit folytatva a fürdőszobában a szellőző csövet elcsomagoltuk, benne 2 db led lámpával. A bejáratnál az osztódobozt egy méretre kialakított gipszkarton dobozzal burkoltuk el. Ha az osztógyűjtőhöz hozzá kell nyúlni, ez a doboz könnyen kiszedhető, mivel akrillal ragasztottuk be.  
 • Fontos tényező a győri teljes körű kivitelezésnél is az ablakkeretek spalettáinak minősége. Ha azok rosszul lettek bevakolva, vagy egyáltalán nem alakítottak ki spalettákat, akkor ott pótoltuk. A konyha és a bejárat közötti átjáró nyitott maradt, így a lakás befejezési projekt részeként azt élzárni, glettelni szükséges volt.
 • · A plafon teljes felületét és az oldalfalakat mélyalapoztuk, a betonelemek toldásait kitöltöttük és bandázsoltuk. A teljes körű kivitelezés részeként ezt követően 2 rétegben gletteltük a felületeket. Majd gépi csiszolás, újra mélyalapozás következett, végül pedig egy réteg fehér színű diszperziós falfestéket fújtunk a falakra és plafonra. Egy győri lakásbefejezésnél ezek a munkálatok is nagyon fontosak. 

 • Most pedig a teljes körű kivitelezésben ismét visszatérünk a fürdőszobához. Itt kád volt kialakítva, de a megrendelő zuhanyzós megoldást kért, így a tálca helyén a betont feltörtük, és egy lefolyót építettünk be. Lakás befejezési munkaként a csapkiállást áthelyeztük 110 cm magasra. Az ügyfél kérésére egy falfülkét is kialakítottunk a zuhanyzó helyén.
 • A győri lakás teljes körű kivitelezése a fürdőszobában tovább folytatódott. Itt a teljes padlózatra és a zuhanyzó teljes felületére két réteg kent szigetelés került. A fürdőbe egy fix méretű zuhanyt, elhúzható zuhanyajtót rendelt az ügyfél, amelynek mérete 148-151 cm között állítható. A fal nyers szélessége burkolat nélkül 153 cm volt, így a burkolással a 150 cm-t kellett elérni, hogy a zuhanyajtót be lehessen illeszteni.
 • A győri teljes körű kivitelezés példánkban a burkolási munkálatokkal került közelebb a végleges állapothoz. 15x90 cm-es járólappal történt a burkolás a teljes nappali, WC, bejárat, folyosó és fürdő felületén. Mindez klipszekkel és tartós, dupla kenéssel. A járólap lerakás előtt sajnos a bejárat előtti 3 négyzetméter területet vissza kellett marni kb. 4-5 mm-rel, mivel a bejárati ajtót nagyon alacsonyan építették be korábban, és így a burkolás után nem lehetett volna kinyitni. Burkolás előtt - folytatva a teljes körű kivitelezést - kétszeri mélyalapozás következett.
 • 11. Miden pozitív sarok gérbe lett vágva. Élzáró nélküli burkolást alkalmaztunk, így sokkal szebb és homogénebb felületet hozhattunk létre.
 • 10. A fürdőben sajnos a gipszkarton előtétfal 1 cm-rel befelé dőlt, így azt vakolással ki kellett egyenlíteni.
 • 9. A győri lakásbefejezés egyik fontos munkálata a csempézés, példánkban a fürdőszobában és a WC-ben 25x75 cm-es csempe került a falra, a zuhany hátfala pedig egy 3D kék színű csempével lett díszítve.
 • A győri lakás teljes körű kivitelezése esetében következő lépés a szegélyezés volt. A szegélyezés előtt azonban minden beltéri ajtó be lett rakva, és csak ezt követően került fel mindenhova a lábazati szegély.
 • Fugázás követően a szilozás is elkészült.
 • A lakás befejezési munkálatok között helyett kapott a győri lakás esetében a kapcsoló konnektorok felrakása, illetve a lámpák felfúrásai is elkészültek.
 • Következő lépésként a fürdőszoba felszerelvényezése következett: mosdó, tükör felfúrása, csap és szifon felrakása.
 • Beszereltük a zuhanyajtót.
 • A lakásbefejezésnél a WC pontos kialakítása és beüzemelése sem maradhat el: nyomógombot és a kismosdót is felraktuk.
 • Az adott győri lakásban a teljes körű kivitelezés részeként 2 db szobát laminált padlóval raktunk le, majd felraktuk a lábazati szegélyeket.
 • Minden nyílászáró felett rejtett függönykarnist készítettünk.
 • A lakásbefejezésben visszatértünk a konyhához, beszereltük a konyhabútort led lámpával. A szagelszívót bekötöttük és eltakartuk, a mosogató tálcát beszereltük, a sütő-illetve főzőlapot szintén bekötöttük. Minden a helyére került.
 • A győri lakás teljes körű kivitelezésének utolsó lépéseként pedig az egész lakást lefestettük a második réteg festékkel is.