Teljes körű felújítás

Egy cég: minden egy kézben

A felújítási munkák megkezdése előtt érdemes minden munkafolyamathoz az adott szakember véleményét kikérni, legyen szó lakás, fürdőszoba vagy akár családi ház felújításáról. Minden munkafázist előre át kell gondolni, meg kell tervezni, be kell ütemezni. A felújítási munkálatokat - amennyiben a tulajdonos vállalja a munkálatok szervezését - lehet külön-külön más-más szakemberekkel végeztetni, de ha egy kézben szeretné tudni a munkálatok lebonyolítását, akkor egy olyan céget bíz meg, aki a teljes körű felújítást vállalja megfelelő szakemberi gárdával a háttérben. A teljes körű kivitelezésnek számos előnye van, ezért minden tulajdonosnak érdemes átgondolni ezt a komplex lehetőséget. A teljes körű felújítás mellett szól, hogy a szakemberek fix záros határidővel dolgoznak, a munkafolyamatokat zökkenőmentesen szervezik, az anyagbeszerzések is a megfelelő ütemben zajlanak, illetve az esetlegesen felmerülő speciális problémákat a kivitelező cég könnyebben meg tudja oldani. Abban az esetben viszont, ha a tulajdonos szervezi a munkálatokat, akkor lehet, hogy az adott problémára nem talál megoldást, vagy ha talál is, az nagyon sok idő- és energiaráfordítással jár. Ezért is jó mindent egy kézben tudni, egy kivitelező cég megbízásával.

Hogyan lehet az adott felújítási munkákra a legideálisabb kivitelezőt megtalálni?

Manapság az internet világában nem olyan nehéz a cég referenciamunkáit megtalálni és megnézni. Ha van rá lehetőség, akkor célszerű ezeket a referenciamunkákat élőben, a helyszínen is megtekinteni. Az elkészített referenciamunkákból lehet következetni arra, hogy milyen típusú, illetve minőségű munkát végzett az adott cég, valamint milyen munkatapasztalat kapcsolódik hozzá a múltban. Vegyünk egy példát. Így szól a hirdetés: "vállalkozásom teljes körű felújítással foglalkozik". Azonban a referenciák között nem szerepel lakásfelújítás, csak néhány festés, vagy épp burkolómunka. Ebből arra következtethetünk, hogy az adott cég kevés olyan felújítást csinált, amelyet maga szervezett meg. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy egy-egy munkafolyamat nem megy olyan gördülékenyen, emiatt pedig a felújítás hosszabb időt vehet igénybe, vagy akár be sem fejeződhet. Érdemes figyelni az adott cég elkészült referenciamunkáinak mennyiségére is, de nem elhanyagolható szempont az sem, hogy kivitelező cég hány fővel dolgozik, milyen eszközparkkal rendelkezik, illetve milyen gépjárművekkel közlekedik.

Mikor célszerű keresgélnem felújításhoz kivitelező céget?

Általában a kivitelező cégek év elején kezdik a naptárukat feltölteni. Célszerű a kivitelezési munkát jó előre átgondolni, és minél előbb időpontot foglalni, a feltételeket pedig szerződésben rögzíteni. Azonnali felújításra jó kivitelező céget a piacon nehéz találni, esetleg ha visszamondott munka miatt üresedés van. Az a tapasztalatom, hogy egy adott évben nyár végén, ősz elején már nagyon nehéz jó kivitelezőt találni. 

Lakásfelújítás

Lakásfelújítás esetén az ügyfél igényei alapján igyekszünk pontos árajánlatot készíteni, de előfordulhat, hogy egy-egy elképzelés nem költséghatékony kivitelezéssel párosul, így mindenképpen szükséges egy helyszíni szemle, hogy erről megbizonyosodjunk.

Örülünk annak, ha az ügyfélnek már konkrét tervei vannak arról, hogy a lakásfelújítás milyen módon megy majd végbe.Családi ház felújítás

Lakásfelújítás néhány fontosabb eleme:

  1. lakásfelújítás bontás
  2. ablakcsere
  3. beltéri ajtó csere
  4. fűtés rendszer csere
  5. villany hálózat csere
  6. vízhálózat csere
  7. burkolat csere
  8. falfelület javítás