1.2.Burkolás:

A burkolás sikeressége az alapos felület előkészítésén és a jó anyagválasztáson múlik, illetve szükséges hozzá a lapok kétoldali kenése is.

Előkészület: Első lépés a beton felcsiszolása, egyenetlenség, foltosság esetén betoncsiszolóval. Így olyan felületet kapunk, mely alapos felporszívózás után, burkolásnál mélyalapozható.

Alapos felporszívózás: A burkolni kívánt felületek alapos felporszívózásához Mirca porzsívókat használunk.

Beton felület ellenőrzése: Azt, hogy egy betonfelület felső rétegét át kell-e csiszolni betoncsiszolóval, úgy állapítjuk meg, hogy egy szike pengéjével megkarcoljuk a felületet. Ha a karc túl mély, átcsiszoljuk az adott réteget, hogy egy jobb és erősebb falat kapjunk. Amennyiben csiszolás után is mély a karcolás, speciális anyaggal erősítjük meg a felületet.

Padlófűtés beton felület alatt: Ebben az esetben 14 napos kifűtést javaslunk, ha ez megtörtént, akkor garanciát vállalva tudjuk a burkolást kivitelezni.

Repedések beton felületen: A repedések nagysága, illetve hosszúsága többféle lehet. Nagyon repedezett felületek esetében a feszültség mentesítő lemez egy jó opció lehet a probléma áthidalására.

Oldalfalak előkészítése: Oldalfalaknál fontos, hogy jó minőségű vakolat legyen a falakon. Amennyiben málló, repedezett a vakolat, célszerű ellenőrizni a téglafelületen a tapadását. Ha könnyen lejön, a burkolás előtt újra kell vakolni.
Fontos, hogy a fürdőszobák esetén a kent szigetelést nem szabad kihagyni.

Járólap lerakása, Csempe felrakása: Burkolás során a járólap hátoldala is meg kan kenve ragasztóval, így a kétoldalas kenés 100%-os tapadást biztosít, és a járólap soha nem jön fel. Nagyobb méretű csempék felrakásánál is hasonlóan járunk el, így a csempék nem kopognak, fúrás során a csempe nem reped el.

Fugázás: Fugázás előtt a fugákat alaposan kitisztítjuk, ahogy a járólapok és csempék felületét is. A végeredmény pedig kétszeri lemosás után egy teljesen tiszta felület. Száradás és szilózás után egyszeri felmosással teljesen tiszta felületet lehet elérni. Sötét színű fugáknál nagyon kell vigyázni, hogy 20 fok alatt ne legyen fugázva, mert a felület elszíneződhet, kifoltosodhat. A fugázás erős napsütésben sem ajánlott, mert akkor túl gyorsan szárad és a felületről nem lehet lemosni a fuga anyagát.