1.3. beltéri ajtóbeépítés

Beltéri ajtók beépítése előtt első lépésként egyeztetjük, hogy merre nyíljanak az ajtók. Kisebb fürdők esetében javasolni szoktuk a kifelé nyitás lehetőségét, ezzel is növelve a teret. Méretét is célszerű 75 cm-ről 70 cm-re levenni, így a kifelé nyíló szárny kisebb helyet foglal.
Másik megoldás lehet az ajtóbeépítésnél a tolóajtó, falon kívüli sínes megoldással, vagy falba épített verzióval. Falba épített tolóajtó esetében előre kell egyeztetni a kivitelezővel, hogy már a falszerkezet ennek megfelelően legyen kialakítva.
Amennyiben az ajtóbeépítésnél az ajtó mérete fix, de az ajtónyílás nagyobb vagy magasabb, úgy az utómunkálatot érdemes még glettelés előtt elvégezni, hogy a festés után már ne legyen szükség javításra.
Ajtóbeépítésnél az ideális ajtótok méret, ha a legyártott ajtókeret és az ajtónyílás között kb. 2-3 cm rés van. Ajtók összeszerelésénél a tokot célszerű összeragasztani, hogy a beillesztést követően, ne tudjon a tok idővel szétcsúszni.
Az ajtókeretek záró tokjait nem célszerű beragasztani, mert ha egyszer az ajtót ki kell venni, akkor sérülésmentesen lehet kivenni és újra berakni. Párszor már előfordult, hogy fürdőszoba, WC felújítás során az ajtókat sértetlenül ki lehetett venni, majd visszarakni.